Misket Limonlu-Bademli Ev Yapımı Puding

fotoğrafArayı çok açmadan yazmak en doğrusu diyerek bilgisayarın karşına tekrar oturdum. Bir önceki zorlu tart tarifinden sonra da süper kolay ama süper lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.

Sıcak havalarda evdeyken bazen içimi ferahlatacak ne bulabilirim diye buzdolabının altını üstüne getiriyorum. Ofisteysem daha büyük kriz, mutfak, ekip arkadaşının masası hatta çaresizce karıştırılan ofis çekmecelerim… bir şey bulamayınca soluğu limonata ya da buzlu kahve alabileceğim bir cafede alıyorum. İşte bu tatlı tam da bu krizlere göre. Misket limonlu-bademli ev yapımı puding! Limon ve bademin eşsiz uyumu! Birbiri için yaratılmış iki sevgilinin uyumuna bir örnek!

Bu harika tatlıyı ilk defa ofis arkadaşlarımla birlikte tattık. Altı kasecik tatlıyı, koca bir ekip ferah ferah yedik! 🙂 Ayrıca bu reçete ile artık marketlerdeki limonlu puding rafına bir daha asla yaklaşmayacaksınız. Zamanla kakaolu, muzlu, portakallı puding raflarından da sizi ulaştırmayı planlıyorum 🙂

İşte tarif!

  • 1 kilo süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 200 gr toz şeker
  • 2 yumurta sarısı (large)
  • 3 misket limonunun kabuğu (hemen her tarifin altında mutlaka okuyorsunuzdur ama ben bir defa daha hatırlatayım. Narenciye kabuğu kullanarak uyguladığınız reçetelerde önemli nokta meyvenin kabuğunun beyaz kısmına kadar rendelememektir. Kabuğun beyaz kısmı acıdır ve tatlınızı acımsı bir tad verecektir. Bu yüzden narenciye kabuğunun beyazına kadar rendelememenizi öneririm)
  • 3 misket limonunun suyu
  • 1-2 damla vanilya özütü
  • 1 paket süt kreması
  • 1 su bardağı file badem
  • 1 çay bardağı süt
  • 8-10 adet kedidili (Kedidili yerine bazen kalan vanilyalı keklerimi buzlukta saklıyorum ve inanın vanilyalı kek de bu nefis pudingle eşsiz şekilde bütünleşiyor. Ama kekleri sütle ıslatmayın tabi 🙂 )

fotoğraf_Sütü, nişastayı, unu, yumurta sarılarını ve şekeri bir tencereye alın ve bir tel çırpıcı yardımıyla tamamen karışmalarını sağlayın. Ardından karışımı orta ateşin üzerine alın ve limon suyu, limon kabuğu rendenizi ve vanilya özütünüzü karışıma ekleyin ve çok hızlı bir şekilde karıştırın. Hiç durmadan karışımınızı orta ateşte tahta bir kaşıkla puding kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin. Pudinginiz piştiğinde tencereyi ateşten alın ve kremayı yavaş yavaş pudinginize yedirin. Kedidillerinizi sütle ıslatın ve servis tabaklarınıza sırasıyla puding, üzerlerine kedi dili ve file badem ve tekrar puding olmak üzere dizin.

Hafif, ferah mı ferah, limonlu bademli ev yapımı harika pudinginiz hazır! 🙂

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s