Çikolatalı Frambuazlı Tart

fotoğraf (14)Daha önce size tart yapmaktan önceleri ne kadar çekindiğimden bahsetmiştim. Fakat bir defa deneyip, başardığınızı gördüğünüzde hep tart yapmak istiyorsunuz. Çünkü iyi bir tart hamurunu hangi malzemeyle süslerseniz süsleyin lezzeti hep inanılmaz.

Bayram geliyor ve klasik bir bayram tadı olmasa da eve gelen misafirlerinize ya da akşam yemeği için gideceğiniz aile büyüklerine bu tartı tattırabilirsiniz 🙂

fotoğraf (17)

Tarifte ballı bademli şeftalili tart tarifinde kullandığım tart hamurunu kullandım. Malzemeleri bu tarifin altında tekrar paylaşacağım ama hamurun pişme aşaması için ballı bademli şeftalili tart tarifine bir göz atmanızı rica ediyorum. Hamur piştikten sonrası ise çok kolay. Çok az malzemeyle harika bir lezzet yakalayacaksınız.

Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 125 gr tereyağı, yumuşamış
  • 80 gr pudra şekeri (ben gurmenet’in celal usta saf pudra şekerini kullanıyorum)
  • 2 adet büyük boy yumurta sarısı, oda sıcaklığında
  • 15 gr süt
  • 2 gr tuz
  • 233 gr un
  • 1 paket vanilya şekeri

Ganaj için;

  • 300 gr krema
  • 300 gr bitter çikolata (küçük parçalara ayrılmış)

Üzeri için;

  • 400 gr frambuaz (taze ya da donmuş)
  • Biraz bal
  • Biraz nane yaprağı

Tart hamurunuz piştikten ve soğuduktan sonra ganaj için kremanızı bir sos tenceresine alın ve kaynama noktasına gelene kadar kremanızı kısık ateşte pişirin. (Kremanız ateşin üzerindeyken gözünüzü kremadan ayırmamanızı tavsiye ediyorum. Krema kenarlardan kaynamaya başlar başlamaz  ateşten almalısınız) Ardından kremayı ateşten alın ve çikolatanızı kremanın içerisine ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Ardından tart hamurunuzu kalıptan çıkarmadan  üzerine ganajı ekleyin ve ganaj katılaşana kadar yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirin.

fotoğraf (5)Dinlenen tartınızı kalıbından dikkatlice çıkartıp bir servis tabağına alın ve üzerini frambuazlarınızla süsleyin.(Üzerini süsleyeceğiniz meyveleriniz taze ise tartınızı direkt bu meyveler ile süsleyebilirsiniz ancak donmuş frambuaz kullanacaksanız, meyvelerin tamamen çözülmesini bekleyin ve ardından bir süzgeç yardımı ile meyveyi süzün. Süzmezseniz frambuazlar çözüldükçe tartınızın üzerine suyunu bırakacaktır. ) Son olarak frambuazların parlak görünmesi ve hemen kendilerini bırakmamaları için bir kek fırçası yardımı ile frambuzların üzerine bal sürün ve üste birkaç nane yaprağı koyarak tartınıza son dokunuşu yapın.  Nane her zaman tatlıların görünüşünde lüksiyeti artıran bir etki yaratır 🙂

Meyvenin şekeri ile bitter çikolatanın hafif acımsı tadı bu tarifte müthiş dengeleniyor. Bisküvi, çikolata ve meyve üçlüsünü seviyorsanız bu tarif tam size göre 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s