Elmalı, tarçınlı, pikan cevizli, karamelli bundt kek

x

Elmalı, tarçınlı, pikan cevizli kek ve üstünde nefis ev yapımı karamel! Tam bir sonbahar lezzeti…

Bahar ayları pek bana göre değil, favorim her zaman Yaz’dır fakat yanında 1 fincan latte ile 1 dilim elmalı kek bana Sonbahar’ı bile çok sevimli gösterebilir 🙂 Hayat yemek yemekle sizce de daha güzel değil mi? Tabi ki herşey dozunda 🙂  Sevgiyle!

  • 2 büyük kırmızı elma, rendelenmiş
  • ½ teaspoon muskat cevizi rendesi
  • 1 tablespoon tarçın
  • ½ cup tereyağı oda sıcaklığında + 2 tablespoon daha
  • 2 cup un
  • 2 teaspoon kabartma tozu
  • ½ teaspoon tuz
  • 1 cup şeker
  • 3 yumurta oda sıcaklığında
  • 1 tablespoon vanilya özütü
  • ¼ cup süt
  • 1 cup dövülmüş pikan cevizi
  • 1 cup ev yapımı tuzlu karamel (tarifine bir önceki posttan ulaşabilirsiniz)

2 tablespoon yağı bir sos tenceresinde eritin ve içerisine rendelenmiş elmaları, mutkat cevizi ve tarçını ekleyin. Elmalar yumuşayana dek yaklaşık 5 dk kadar orta ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Bu arada fırınınızı 180 C ye ayarlayın ve bundt tipi bir kek kalıbını katı yağ ile yağlayın ve biraz unla unlayın. Başka bir kaba unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin ve karıştırın. Yine başka bir kapta ½ cup tereyağınızı 1 cup şeker ile iyice çırpın. Ardından tereyağ-şeker karışımına 3 yumurtanızı, vanilya özütünü ve sütü teker teker ekleyin mikseriniz orta-hızlı konumdayken iyice karışmalarını sağlayın. Ardından sıvı karışıma unlu karışımınızı da ekleyin ve son olarak hazılradığınız elma karışımın da ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana dek çırpın. En son olarak ufalanmış cevizlerinizi de kek karışımınıza ekleyin ve kek hamurunuzu son defa yavaşça karıştırın. Kek hamurunuzu kek kalıbınıza dökün ve yaklaşık 50-55 dk pişirin.

yKekinizi 10 dk dinlendirdikten sonra kalıbınızdan çıkarın ve üzerine kekiniz daha ılıkken ev yapımı karamel sosunuzu ekleyin. Kekin üzerini tekrar pikan cevizler ile de süsleyebilirsiniz 🙂

Not: Tarifte kullanılan kek kalıbı Nordic’in kugelhopf bundt cake kalıbıdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s