Portakallı Tart

IMG_1544Güzel, portakal turuncusu bir hafta olsun diye önce kalktım portakallı tart yaptım, şimdi de bu haftanın postunu yazmaya koyuldum 🙂

Geçtiğimiz haftalarda portakal curd kreması tarifini paylaşmıştım İşte bu leziz kremanın vanilyalı tart kabuğu ile birleşme zamanı çoktan gelmişti. Aslında doğruyu söylemek gerekirse o nefis bir krema zaten aynı gün çikolatalı tart kabuğu ile çoktan buluşmuştu fakat fotoğraflarını çekmeye vakit bulamayınca yum yum hepsi ofiste afiyetle yendi 🙂 Ben de bir aile toplantımız için buzlukta hazır tuttuğum vanilyalı tart hamurlarımdan  sevgiyle çıkartıp, yeni hazırladığım portakal curd kreması ile buluşturdum ❤ Ortaya afet bir lezzet çıktı. Pişirdiğim lezzetleri tattıklarında insanların yüzündeki ifadeleri de fotoğraflayabilme planları peşindeyim :d

IMG_1542

Sizi biraz yoracağım ama portakal curd tarifi için portakal curd postunu da incelemenizi rica ediyorum.. Sadece 2 post geride yer alıyor… Tart kabuğu ve tartın hazırlanışı için işte malzemeler;

Tart hamuru için;

  • 125 gr tereyağı, yumuşamış
  • 80 gr pudra şekeri (ben gurmenet’in celal usta saf pudra şekerini kullanıyorum)
  • 2 adet büyük boy yumurta sarısı, oda sıcaklığında
  • 15 gr süt
  • 2 gr tuz
  • 233 gr un
  • 1 paket vanilya şekeri

Tart kreması için;

  • 1 ölçü portakal curd kreması
  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata (küçük parçalara bölünmüş küvertür ya da pul çikolata)

Üzeri için;

  • 3 iri portakal
  • 1/4 cup çikolatalı minik drajeler

Tart hamurunu yapmak için önce teryağını mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sırasıyla pudra şekeri ve vanilya şekerini, yumurta sarılarını (teker teker) ve sütü ekleyin ve orta hızda karıştırmaya devam edin.  Son olarak hamurunuza unu ekleyin ve düşük hızda sadece un taneleri kaybolana kadar hamurunuzu karıştırın. Oluşan hamurunuzu en az 3 saat, ideal olarak 1 gün buzdolabınızda dinlendirin.

Dinlenen hamurunuzu tart kabınıza yerleştirin ve hamurunuzun kabarmaması için hamur tabanınıza bir çatalın ucuyla olabildiğince fazla delikler yapın. Ardından hamurunuzun içerisine buruşturduğunuz bir yağlı kağıdı yerleştirin ve içerisine mercimek ya da nohut gibi ağırlık yapabilecek bir baklagili tepsinin üstü tamamen kaplanacak şekilde yerleştirin. Bu şekildeki tart tepsinizi 25 dk fırının orta katında pişirin. 25 dk’nın sonunda yağlı kağıt ile birlikte baklagilleri hamurunuzun üzerinden alın ve  hamurunuzu 18-20 dk daha pişirin.( Baklagillerinizi soğuduktan sonra bir kavanozda saklayarak, bundan sonraki her tart pişirmenizde aynı baklagilleri kullanabilirsiniz. )

IMG_1477IMG_1456Fırından çıkan ve misler gibi kokan tart kabuğunu soğuması için bir kenara ayırın. Çikolatalı kremayı hazırlamak için bir sos tenceresinde kremayı orta ateşte ısıtmaya başlayın ve kaynamaya başladığında ateşten alın. Ardından çikolatayı içerisine ekleyin ve çikolata ile krema tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bu arada çikolata kremanızı akışkanlığını yitirmeden biraz soğumasını sağlayın. Çikolatalı kremayı soğuyan tart kabuğu içerisine dökün ve kabuğun içini tamamen çikolata ile kaplayın. 1 saat kadar krema katılaşana kadar buzdolabında tartı dinlendirin. Ardından lemon curd kreması ile tarın üzerini kaplayın ve yine 1 saat buzdolabında tartı dinlendirin. Son olarak 3 adet portakalı kabuklarından ve zarlarından ayırarak dilimleyin ve tarınızın üzerini portakal dilimleri ile kaplayın. Son dokunuş! Minik çikolatalı drajelerini tartın üzerine dağınık bir şekilde yayın ve voila!

Bir dilim portakallı tart ve yeşil çay ile bu lezzetin keyfini çıkarın! ❤

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s