Ginger Bread Cookies

Yeniyıl yaklaşıyor ve aklımda sizinle paylaşmak istediğim onlarca fikir var. Tek sıkıntım hep paylaştığım gibi zamansızlık.. Bakalım bu fikirlerin ne kadarını hayata geçirebileceğim…

Dün yorucu ama çok güzel bir seyahatin ardından bilgisayarın başına keyifle geçip size hem sayahatimin detaylarından bahsettiğim hem de yeniyıl heyecanımı paylaştığım bir post hazırlamıştım. Son kelimemi coşkuyla tamamlayıp tam post tuşuna basacaktım ki, yanlış bir parmak hareketi tüm postu sildi! off tanrım! gerçekten özenle hazırladığınız bir şeyin puff diye uçması insanı çok üzüyor.. Bugün aynı şeyleri yazmak istesem bile dünkü gibi olamayacak, dünkü coşkum çok farklıydı…

Lafı daha fazla uzatmadan ve tatil anılarını başka bir zamanda paylaşmaya karar vererek tarife geçiyorum. Tarif yine bayıldığım passion4baking blogundan. Eğer fırsat bulabilirseniz lütfen siz de takip edin, şiddetle tavsiye ediyorum. Fotoğraflardaki renkler, kullanılan malzemeler, tariflerin pratikliği, anlatımın sadeliğine bayılıyorum. Bu reçeteyi de yaklaşık 1 hafta önce denedim ve merak etmeyin ofistekilere tattırdım. Kesinlikle geçer not aldı 🙂

fotoğraf-1

Aşağıdaki ölçülerle yaklaşık 20-25 sevimli ginger bread adamcığı kurabiyeniz olacak.

fotoğraf

1/2 cup (115 g) tereyağı (oda sıcaklığında)
1/3 cup (65 g) esmer şeker
2/3 cup (150 ml) pekmez
1 büyük yumurta
3 cups (375 g) un
½ teaspoon kabartma tozu
1 teaspoon toz tarçın
1 ½ teaspoon toz zencefil
½ teaspoon çekilmiş muskat
½ teaspoon çekilmiş karanfil
¼ teaspoon tatlı toz biber

Şekeri ve tereyağını puf puf olana kadar stand mikseri ile orta-hızlı bir şekilde çırpın. Ardında yumurta ve pekmezi ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve baharatları hamurunuza ekleyin ve iyice karışmalarını sağlayın. Oluşan hamurunuzu biraya getirip, strech film ile hava almayacak şekilde sarın ve en az 1 saat, mümkünse 1 gün buzdolabında dinlendirin. Bu dinlenme süresinde baharatların o nefis tadı hamurunuza daha iyi geçecek. Baharatlar içerisinde kırmızı biber olması sizi hiç korkutmasın. Ben kırmızı tatlı biber kullanarak hiç riske girmedim fakat tatlı ile acı birleşimini biraz da seviyorsanız tatlı yerine acı biber de kullanabilirsiniz. Kesinlikle çok yakışacaktır.

Hamurunuz dinlenme süresini tamamladıktan sonra fırını 180 C ye ayarlayın. Hamuru yapışmayan bir tezgah üzerinde açın ve küçük tatlı ginger man kalıplarınız ile kurabiyelerinizi oluşturun. Yağlı kağıt serili bir tepsi ile kurabiyeleri yaklaşık 8-10 dk pişirin ve kurabiyeler tamamen soğuyana kadar tepside dinlendirin.

IMG_1579

Bu minik adamları daha sevimli hale getirmek için kurdelalar ile de süsleyebilirsiniz.

IMG_1625

Farklı yılbaşı tadları ile, özellikle yeniyıl kurabiyeleri ile tekrar buluşabilmek dileğiyle! Sevgiyle!

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s