Sevgililer Günü için Elmalı-Karamelli-Bademli Pie

IMG_255414 Şubat geliyoor! Aslında sevdiklerinize onları sevdiğinizi göstermenin sadece adı konmuş özel günlerle sınırlanmasına son derece karşı olanlardanım. Hatta evlendiğimiz dönem de dahil olmak üzere sevgilimle tesadüf hep 14 Şubatta farklı şehirlerde olmak zorunda kaldık. İş güç malesef 14 Şubat tanımadı 🙂 Ama bunların hiç bir önemi yok tabi. Önemli olan klişe gibi geliyor olsa da sevgilinize onu her gün çok sevdiğinizi gösterebilmek.. Bu hayatta bundan daha önemli bir şey olmadığına inanıyorum!

IMG_2538

İster bu 14 Şubatta, ister ona sevginizi göstermek istediğiniz bir başka günde sevgilinize ve sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir pie tarifi paylaşacağım! İçinize sevginizi kattığınız sürece her şeyin içi dışı aşk dolu oluyor. Bu pie’yı da işte tam böyle hazırladım ❤

1 Ölçü Pie Hamuru için;

  • 375 gr un
  • 225 gr tereyağı (soğuk ve küp küp doğranmış)
  • 60 ml soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Un,şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Ardından stand mikserinde düşük hızda kuru malzemeler ile tereyağını, iri kum taneleri oluşana kadar karıştırın. Son olarak suyu ekleyin ve hamur tamamen toparlanana kadar orta hızda karıştırmaya devam edin. Hamurunuzu 2 parçaya ayırın ve hava geçirmeyecek şekilde paketleyip en az 4 saat, mümkünse 1 gün buzdolabında dinlendirin.

IMG_2471
Pie Harcı için;
  • 7 büyük boy kırmızı elma
  • 75 gr esmer şeker
  • 45 gr un + biraz da hamuru açmak için
  • 1/2 su bardağı (175 gr) karamel
  • 1/2 limonun suyu
  • 100 gr file badem
  • 1 çay kaşığı tuz
Fırınınızı 185 C’ye ayarlayın. Elmaları soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Ardından bir kapta elma, limon suyu, esmer şeker, un,tuz ve karameli karıştırın ve bir kenarda bekletin. Soğuk hamurları altını ve üstünü unlayarak yaklaşık 2 karış çapında açın. Hamurlardan önce birini pie kabına yerleştirin ve kabın dışında kalan hamurları kesin. Ardından hazırladığınız iç karcını hamurun üzerine dökün. İç harcın üzerine file bademleri serpin ve açtığınız 2. hamurunuzdan dilediğiniz şekilde şekiller keserek pie ın üstünü kapatın. Pie’ı 1 saat 30 dk kadar fırında pişirin. Fırından çıkan pie yı yaklaşık 2 saat dinlendirin ve üzerine bir parça daha karamel sos ve badem ekleyerek sevgiyle servis edin. ❤
IMG_2559

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s