Ganaj Çikolatalı Bundt Cake

fotoğraf-4Haftasonu geldi ve bana yine önce mutfak sonra bilgisiyar yolu göründü. Öyle mutlu oluyorum ki anlatamam! Haftaiçi hemen her akşam geç saat de olsa elime bir pastacılık kitabı alır, tarif okurum. Tarif okumak ve ben olsam şunu ekler, şu çıkarır, bir de bununla denerim gibi yorumlar yapmak hem çok zevkli hem de insanı çok geliştirdiğine inanıyorum. Bir de kafamdan geçenleri deneyecek kadar fırsat yaratabiliyorsam benden mutlusu yok!

fotoğraf-3Yarın sevgililer günü ve bu çoğu insana göre anlamsız ama bence oldukça sevimli olan bu özel gün için içi dışı çikolatalı bir kek tarifim var. Aşkı kutlamak için elbette bir güne ihtiyacımız yok ve aşk aslında hergün kutlanmalı! Ve aşk aslında bir çok için aynı zamanda çikolata :p Bu yüzden 14 Şubat’a özel yumuşacık ganaj çikolatalı bundt kek tarifi işte tam şöyle ! ❤

Malzememler

  • 225 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 315 gr un
  • 100 gr kakao
  • 250 gr şeker
  • 200 ml krema
  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 10 gr kabartma tozu (1 paket)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Ganaj için

  • 200 gr bitter çikolata (drop ya da küvertürden parçalar dilimlenmiş)
  • 200 gr krema
  • 1 çorba kaşığı süzme bal

Fırınınızı 180 C’ye ayarlayın. Bundt kek kalıbınızı önce katı yağ ile sonra biraz un ile kaplayarak buzdolabında kek kalıbınızı bekletin.(Cam bir kek kalıbı kullanıyorsanız buzdolabı yöntemini elbette tavsiye etmiyorum, kabınız çatlayabilir. Ancak döküm ya da teflon bir kek kalıbında, buzdolabında bekletme yöntemi, kekin yapışmaması ve düzgün olarak kalıptan çıkması için yardımcı oluyor. )

Bir kapta kuru malzemeleri; un, kakao,tuz ve kabartma tozunu karıştırın ve bir kenara ayırın.

Mikserinizin karıştırma kabında orta hızda şeker ve tereyağını, karışım puf puf olana kadar karıştırın. Ardından yumurtaları ve vanilya öztünü teker teker ekleyin ve iyice karışmalarını sağlayın. Mikserin hızını düşürün ve kuru malzemeleri sıvı malzemelere yavaşça ekleyin. Son olarak karışıma kremayı ekleyin.

Buzdolabından kek kalıbınızı çıkarın ve kek harcını kalıba dökün. Fırının kapağını açmadan, fanlı ayarda yaklaşık 50-55 dk keki pişirin. Fırından çıkan keki 10 dk kadar dinlendirin ve ardından tel bir tepsi üzerine alıp, iyice soğumasını bekleyin.

Bu arada bir sos tencersine önce kremanızı dökün ve ocağın üstünde kremanın kenarlardan hafif kaynamaya başladığını gördüğünüzde ateşten alın. İçerisinde çikolata parçalarını ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Ardından balı ekleyin ve iyice karıştırın.

Soğuyan kekin üzerine ganaj henüz ılıkken dökün. Üzerini sevgililer gününe de uygun olarak minik sprinklelar ile dilerseniz süsleyebilirsiniz ❤

IMG_3202Aşkla geçen güzel bir gün olması dileğiyle!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s