Parça Çikolatalı Kurabiye

fotoğraf (25)

Haftasonuna girerken nefis bir kurabiye tarifim var sizin için. Bu aralar mutlu olmaya çok ihtiyacımız var. Eğer siz de bir parça kurabiye ile mutlu olanlardansanız bu tarif tam size göre!

Dışı kıtır içi yumuşacık bir kurabiye düşünün ve  içinden çikolata parçaları siz bir ısırık aldığınızda size gülümsüyor 🙂 Yani ben öyle hayal ediyorum. Ben çok çok tatlı severim diyorsanız bir de üzerine karamel sos ekleyerek deneyebilirsiniz. Lezzet ikiye katlanıyor

Herkese sevgi ve mutluluğun hayatınızın merkezi olduğu huzurlu bir haftasonu diliyorum.. Herşey hayal ettiğimiz kadar güzel olsun…

Tarif, Becky Hardin’in Loaded Salted Caramel Soft Batch Cookies tarifinden adapte edilmiştir. Becky Hardin’in harika da bir web sitesi var. The Cookie Rookie’ye fırsat bulursanız göz atmanızı öneririm. Oldukça zevkli bir web sitesi.

İşte tarif!

  • 225 gr tereyağ, yumuşak
  • 1 cup şeker
  • 1/2 cup kahverengi şeker
  • 2 büyük yumurta
  • 1 tablespoon vanilya özütü
  • 1 teaspoon karbonat
  • 3/4 teaspoon tuz
  • 3 cup un
  • 1 +1/2 cup damla çikolata
  • biraz deniz tuzu
  • Karamel sos (opsiyonel)

fotoğrafFırınınızı 180 C fanlı ayara ayarlayın ve tepsinize yağlı kağıt serin.

Kuru malzemeleri  (un, karbonat, tuz ) bir kaba eleyin ve karıştırın, bir kenara alın.

Tereyağı ve şekerleri stand mikserinizin K ucu ile 5 dk kadar orta-yüksek hızda karışım puf puf olana kadar karıştırın. Ardından vanilya özütünü ve yumurtaları birer birer ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından mikseri düşük hıza getirin ve 3 partide kuru malzemeleri ekleyin. Yaklaşık 5 dk tüm malzemelerin biriri ile karışmasını sağlayın.Son olarak 1 cup damla çikolatayı ekleyin ve yavaşça karıştırın.

Bir dondurma kaşığı yardımı ile hamurdan eşit parçalar koparın ve elinizle kurabiye hamurlarını önce top top yapın ve ardından bir miktar üzerlerine bastırıp topları yassılaştırın. Aralarında en az 3 er cm olacak şekilde tepsiye dizin. Ardından  1/2 cup damla çikolatayı kurabiyelerin üzerine birazcık çikolataları hamura batıracak şekilde serpin. En son olarak kurabiyelerin üzerine biraz deniz tuzu serpiştirin

10-11 dk  fanlı ayarda pişirin ve fırından çıktıktan sonra 10 dk kadar kurabiyeleri tepside dinlendirin. Ardından kurabiyeleri tamamen soğumaları için tel bir tepsiye alın.

Dilerseniz kurabiyelerin üzerine soğuduktan sonra karamel sos gezdirin ve kendinizi mutlu etmek istediğiniz bir anda bir fincan filtre kahve ile kurabiyenizi afiyetle tüketin 🙂

Sevgiyle

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s