Portakallı-Çikolatalı-Hindistan Cevizli Ev Yapımı Dondurma

IMG_4405

Yaz gelmekte nazlansa dondurma mevsimini açmaya bir süre önce karar verdim. Nisan demek benim için ‘yaşasın artık dondurma yiyebiliriz’ demek! Hele ev yapımı bir dondurmaya karşı koymam neredeyse imkansız…

Son derece pratik ve doğal yeni bir dondurma tarifim var..Yılın son portakalarını son bir defa daha yiyebilmek için harika bir fısat! Evde dondurma yapmak hem içine gönül rahatlığı ile ne koyduğunuzu bilmenizi hem de kendi hayal gücünüz ve zevkinize göre dondurma hazırlamaya imkan sağlıyor. Malzemeler dışında tek ihtiyacınız olsansa çok da pahalı olmayan dondurma makinelerinden bir tane edinmek. Sonra gelsin hayal gücünüz ve zevkiniz!

Klasik bir kominasyon olan çikolata portakal uyumuna ben bir de hindistan cevizi ekledim. Müşthiş bir tat oldu! İşte tarif!

IMG_4407

  • 80 gr sütlü çikolata
  • 250 ml krema
  • 1/4 cup süt
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • 1/4 cup şeker ya da bal
  • 2 tablespoon hindistan cevizi

Krema ve şekeri bir sos kabına koyun ve çok kısık ateş üzerinden çikolata eriyene kadar karıştırın. Ardından süt, portakal suyu ve kabuğu rendesini, şekeri ve hindistan cevizini ekleyin ve iyice karıştırın. Karışım tamamen soğuyana kadar buzdolabından bekletin.

Soğuyan karışımı dondurma makinesinin çalışma özelliklerine göre çalıştırarak dondurmanızı hazır hale getirin. Dondurmayı en az 6 saat derin dondurucuda bekletin. Ev yapımı nefis dondurmanız hazır! ❤

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s