Tiramisu Cupcake

img_6292Mutfağa girerken yine kafamda onlarca fikir vardı. Liste öyle uzun ki! Artistik eklerler, karamelize edilmiş  hafif alkollü soslarla küçük  bundt kekler, farklı aromalı çaylarla cupcakeler ya da acı biberli bir kek, ya da bilemiyorum ricottalı tart, çikolatalı merengler! Daha önce defalarca dile getirdim belki, mutfağa girmek ve birşeyler çırpmak beni motive ediyor, sakinleştiriyor, mutlu ediyor! Hobi denen şey de bu değil mi zaten? Kendinize zamanın nasıl geçtiğini bilemediğiniz, denemekten asla vazgeçmediğiniz bir alan bulun ve ona sıkı sıkı sarılın! Ve bu konuda sizi destekleyen insanları çok sevin, onları yanınızdan hiç ayırmayın 🙂

Peki bunca seçenek içinde tiramisu nereden çıktı? 🙂 Kütüphananeden bir kitap çektim, müthiş kadın Martha Stewart’ın cupcake kitabını eline aldım ve bir sayfa çevirdim! İşte tiramisi tarifi karşımda 🙂 Tarifi biraz değiştirdim ama bu haliyle de inanılmaz oldu. Siz de tiramisiyu yaz kış sevenlerdenseniz, bu mini mini cupcakelere bayılıcaksınız!

Bu arada tariflerin cup ve teaspoon ölçüsünde olması hep sorulan bir konu… Her iki ölçü birimi de Amerikan standart ölçü birimleri ve inanılmaz pratik! Artık pek çok büyük markette bile rastlıyorum bu ölçülere ama en güzelleri nerde derseniz Crate and Barrel’dakilere bir bakın derim. Çok güzel tasarımlar var.

img_6313img_622716 adet cupcake için;

  • 1 1/2 cup un
  • 3/4 teaspoon kabartma tozu
  • 1/2 teaspoon tuz
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1/4 cup süt
  • 115 gr tereyağ, oda sıcaklığında
  • 3 büyük yumurta + 3 büyük yumurtanın sarısı
  • 1 cup şeker

Keki ıslatmak için rum şurubu ;

  • 1/3 cup sert demlenmiş kahve
  • 25 gr rum (opsiyonel)
  • 1/4 cup toz şeker

Krema için;

  • 1 cup pudra şekeri
  • 115 gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 350 gr krem peynir, oda sıcaklığında (ben Pınar Beyaz kullandım, süzülmüş labne daha iyi sonuç verecektir)

Fırını 175 C’ye ayarlayın. En sevdiğiniz cupcake kağıtlarını cupkace tepsisine dizin.

Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın ve kenara ayırın.

Sütü, tereyağını ve vanilya tohumlarını bir sos tenceresine koyun ve altı çok kısık bir şekilde tereyağını sütün içinde eritin ve karışımı soğumaya bırakın.

Yumurta ve yumurta sarılarını şekerle yaklaşık 15 dakika, karışım puf puf ve çok açık sarı olana kadar yüksek hızda çırpın. Bu karışıma unu ve terayağını ekleyin ve yavaşça, yumurtayı söndürmemeye dikkat ederek un taneleri tamamen kaybolana kadar karıştırın.Oluşan kek hamurunu cupcake kağıtlarının yaklaşık 3/4 ü kadar bir dondurma kaşığı yardımı ile paylaştırın ve 20 dk pişirin.

img_6221Fırından cupcakelerin çıkmasına yakın cupkekleri ıslatmak için Rum şurubunu hazırlamaya başayın. Sıcak kahveye şekeri ve rumu (tamamen opsiyonel) ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

Şurubu kekler fırından çıkınca sadece ortalarına denk gelecek şekilde paylaştırın ve kekleri soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığındaki tereyağ, krem peynir ve pudraşekerini bir karıştırma kabına koyun ve puf puf olana kadar çırpın.

img_6323Kremayı bir sıkma poşetine alın ve cupkeklerin üzerine dilediğiniz şekilde paylaştırın.

Pazar gününüzü güzelleştiren cupcakelerinizi afiyetle tüketin! ❤

 

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s