Frenk Üzümlü Mousse Kremalı Çikolatalı Cupcake

img_7984Geçtiğimiz hafta canım öyle çok içi dışı çikolata olan birşeyler istedi ki hayalimdeki çikolatalı cupcake i yaratmaya karar verdim. Yumuşacık bitter denebilecek kadar çikolatalı bir kek içinde, tatlıyı ekşiyle dengeleyen frenk üzümü marmelatı ve üzerinde çikolatalı puf puf mousse gibi  krema ve üzerine tekrar taze frenk üzümü taneleri… Gerçekten enfes oldu!

Lafı fazla uzatmadan herhangi bir zamanda canınız sırf çok çikolatalı bir kek istediği için bu kek deneyebilirsiniz. Kahveyle öyle güzel gidiyor ki! yum yum yum ❤

img_7988img_8064Cupcake için;

  •  160 gr un
  • 60 gr kakao
  • 2 teaspoon karbonat
  • 3/4 teaspoon kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 1 teaspoon vanilya özütü
  • 260 gr şeker
  • 180 ml buttermilk (bir kavanozun içinde 10 ml elma sirkeri ile 170 ml sütü 2 dakika boyunca aralıksız çalkalayın ve yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin)
  • 180 ml sıcak kahve
  • 80 ml fındık yağı

Krema için;

  • 300 gr çikolata
  • 1 cup tereyağ, oda sıcaklığında
  • 1 cup krema
  • 1/2 cup pudra şekeri
  • 1 teaspoon vanilya özütü

Diğer malzemeler

  • Frenk üzümü marmelatı ve taze frenk üzümü

img_8020Keki hazırlamak için fırını 180 C’ye ayarlayın. Cupcake tepsisine cupcake kağıtlarını dizin.

Bir kapta un,şeker, kakao, tuz, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın.

Mikser düşük hızdayken buttermilk, kahve, yağ, yumurta ve vanilya özütünü karıştırın. Ardından kuru malzemeleri sıvı malzemelere yavaş yavaş ekleyin ve mikserin hızını artırarak tüm kuru taneler kaybolana kadar karıştırın. Cupcake hamurunu cupcake kağıtlarının yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Yaklaşık 18-20 dk pişirin ve pişen kekleri tel bir tepsi üzerine soğumaları için alın.

Kremayı hazırlamak için çikolatayı  benmari usulü ya da mikrodalgada etirin ve çikolatanın akışkanlığını koruyacak şekilde mümkün mertebe soğumasını bekleyin. Bu sırada krema, tereyağı ve şekeri krema sertleşene kadar yüksek hızda çırpın. Ardından çikolata ve vanilya özütünü ekleyin ve homojen olana kadar düşük hızda kremayı söndürmeden karıştırın. Kremayı, yuvarlak uçlu duy takılı bir krema sıkma torbasına alın ve buzdolabında 30-45 dk kadar krema hafif sertleşene kadar dinlendirin.

img_8027Cupcakelerin içlerini cupcake oyucusu ya da bir bıçak yardımı ile oyun ve ortalarına bol miktarda frenk üzümü marmelatı koyun. Soğuyan kremayı cupcakelerin üzerine sıkın ve en üste taze frenk üzümleri dizin. Görüntüsüyle ve gerçekten tadıyla yumuşacık kekleriniz hazır. Arabica kahve çekirdeği ile hazırlanmış bir V60 ile tüketme şansınız varsa uyumun enfes olduğunu söyleyebilirim. Sevgiyle!

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s