Taze İncir ve Rom-Beyaz Çikolata Glaze ile Lavantalı Ballı Kek

IMG_9493

Sonbaharın en güzel meyvesi incirin zamanı geçmeden tarifi yetiştirebildim sanırım ❤ Lavanta, bal ve incirin uyumuna ben bayıldım, umarım siz de seversiniz 🙂

IMG_9552

Kek için;

  • 1/4 cup süt
  • 2 tbsp lavanta
  • 115 gr tereyağ, yumuşak
  • 3/4 cup şeker
  • 2 tbsp bal
  • 2 büyük yumurta
  • 1 tsp vanilya özütü
  • 2 cup un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3/4 cup yoğurt

Glaze için;

  • 80 gr beyaz çikolata
  • 1 tbsp rom

Üzeri için

  • 6-7 tane incir
  • 1/4 cup file fındık

Keki hazırlamak için;

IMG_9574

Sütü ve lavantayı bir sos tencerisine orta ateşin üzerine koyun. Süt hafif kaynadığında ocağı söndürün ve tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika demlenmesi için bekletin. Ardından sütü ince bir süzgeçten geçirerek süzün ve lavantalardan arındırın.

Fırını 175 C’ye ayarlayın. Kek kalıbınızı yumuşak tereyağ ile önce yağlayın ve ardından unlayın. Bir karıştırma kabında tereyağ, bal, şeker ve sütü karıştırın. Ardından birer birer yumurtaları, vanilya özütünü ve yoğurdu ekleyin. Ardından unu ve kabartma tozusunu ekleyin ve karıştırın. Kek hamurunu kek kalıbına alın ve yaklaşık 45 dk pişirin. Pişen keki kalıptan çıkarın ve ılımaya bırakın.

Glaze için; beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve içerisine rom ekleyip iyice karıştırın.

Soğuyan kekin üzerine 5 parçaya dilimlediğiniz incirleri dizin. Üzerine glazeyi gezdirin ve en son file fındıklar ile süsleyin.

Sevgiyle!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s