Sangria Cupcake – Yeniyıl hazırlıkları

Yeniyıl dönemi geldi ve aklımda yapmak istediğim onlarca fikir var! Yoğun iş temposunun yanında haftasonu mutfağa girip hiç çıkmadan sürekli pişirir hale geldim, başarılı olursa sorun yok, başarısız olursa hayal kırıklığı yanında saatlerce ayakta kalmanın verdiği bitkinlik… ama yine de güzel, sonuçta yeni yıl geliyor, yeni istekler, dilekler dileme zamanı! Tüm güzellikler kapıdan, bacadan girsin, dolsun, doysun ruhumuz 🙂

IMG_0192

İşte bu hislerle mutfağa girdim ve sangria cupcake çıktı mutfağımdan. Pastel renklere bayıldığım için bu defa yeniyıl renkleri benim için pasteller!

Cupcake için;

  • 200 gr kekun
  • 1/2 teaspoon kabartma tozu
  • 1/4 teaspoon karbonat
  • bir fiske tuz
  • 115 gr tereyağ, oda sıcaklığında
  • 200 gr şeker
  • 3 yumurta beyazı
  • 1 teaspoon vanilya özütü
  • 1/2 teaspoon portakal aroması
  • 80 gr krema
  • 120 ml blush (beğendiniz bir rose de olabilir. Ben meyve notaları olan bir blush kullandım, tammen zevkinize kalmış)

Krema için;

  • 30 ml blush
  • 1 cup tereyağ, oda sıcaklığında
  • 200 gr pudra şekeri
  • 1 teaspooon vanilya özütü

Fırını 180 C ye ayarlayın. Cupcake kağıtlarını cupcake tepsisine dizin. Yaklaşık 12-14 adet cupcake ölçüsü kadar kek pişireceğiz.

IMG_0227

Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Ardından şeker ve tereyağını yaklaşık 2 dakika çırpın. Daha sonra yumurta beyazlarını,vanilyayı, portakal aromasını ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından kuru malzemeleri ekleyin ve taneler kaybolana kadar karıştırın.  Son olarak blushı ekleyin ve karıştırın. Dondurma kaşığı yardımı ile kağıt kapsüllerin 2/3 ü dolacak kadar kek kalıbına dökün ve 18-21 dk kadar pişirin.

Kekler fırında pişerken kremayı hazırlamak içim tereyağını krema gibi olana kadar çırpın. Ardından pudra şekerini ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Son olarak blush ı ekleyin ve iyice karıştırın. (Blushı eklerken kontrollü ekleyin, çünkü kremanız cıvık olabilir. O açıdan eklediğiniz miktarı kontrollü bir şekilde gerekirse daha az ekleyerek karıştırın)

IMG_0200

Kekleri fırından çıkarın ve hemen bir tel tepsi üzerine alın. Kalıpta bırakırsanız pişmeye devam edeceklerdir. Kremayı krema sıkma torbasına alın ve dilediğiniz şekilde üzerlerini süsleyin. Ben üzerlerine cupcakelerin sangria havası vermek için kağıt pipetler de ekledim. Yeniyıl akşamında sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet oldu! sevgiyle! ❤

NOT: Tarif Sally’s Baking Addiction’ın Mimosa Cupcake tarifinden üretilmiştir ancak tamamen aynı tarif değildir. Dilerseniz bu tarife de bir göz atabilirsiniz 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s